Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Fan van karnemelk én pannenkoeken? Dan is dit recept perfect voor jou!

Door karnemelk te gebruiken krijgt de pannenkoek een licht zure smaak. Daarbij bevat karnemelk minder vet, hierdoor is het een lichte maaltijd!

Mislukt de eerste pannenkoek bij jou ook altijd? De oplossing om de eerste niet te laten mislukken is eigenlijk heel makkelijk: heb geduld en zorg ervoor dat je pan heet genoeg is voordat je het beslag erin schenkt. Wanneer de pan niet heet genoeg is blijft het beslag plakken aan de pan waardoor deze mislukt! Laat je pan dus altijd goed warm worden voordat het beslag erin gaat

Benodigdheden:

Bereiding:

  1. Mix de Boeren karnmelk, bloem en eieren in een grote kom totdat het een luchtig beslag wordt.
  2. Voeg de theelepels suiker toe en een beetje zout naar smaak.
  3. Doe de gekarnde roomboter in een pan en laat de boter smelten.
  4. Schenk vervolgens een soeplepel beslag in de pan zodat er een dunne laag in ligt die de gehele pan bedekt.
  5. Draai de pannenkoek om zodat beide kanten egaal bruin zijn.
  6. Maak de pannenkoek af met bijvoorbeeld vers fruit of poedersuiker en hij is klaar om te eten!