Meest gestelde vragen

Wij ontvangen bij den Eelder geregeld vragen en suggesties. Om uw vraag sneller te kunnen beantwoorden hebben wij hier de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Mocht uw vraag niet tussen de meest gestelde vragen staan, dan kunt u eenvoudig contact met ons opnemen via het formulier op onze contact pagina.

1. Zijn de den Eelder producten gepasteuriseerd?

Ja, al onze producten zijn gepasteuriseerd.

2. Wat zijn de zwarte spikkeltjes in de vanilleyoghurt?

Deze spikkeltjes zijn afkomstig van de gemalen vanillestokjes.

3. Heeft den Eelder ook geiten?

Nee, de geitenmelk is afkomstig van een nabijgelegen geitenhouderij van b(r)oer Alexander van der Schans. Lees hier alles over de geiten.

4. Waarom staat er op de yoghurt verpakking “niet schudden”?

Vanwege schudden kan de structuur van de yoghurt beschadigen, waardoor de yoghurt dun wordt. Indien de yoghurt ontmengt, is enkele malen omzwenken voldoende voor een homogene yoghurt.

5. Is het yoghurtzuursel wat toegevoegd wordt aan de geitenyoghurt ook van de geit?

Ja, er worden geen koemelkingrediënten gebruikt voor de geitenyoghurt.

6. Zit er in geitenmelk ook lactose?

Wij merken regelmatig dat consumenten van mening zijn dat geitenmelk geen lactose bevat. Dit is een misverstand. Geitenmelk (als ook koemelk) bevat lactose. Lactose ook wel melksuiker genoemd is een natuurlijk bestanddeel die voorkomt in de melk van alle zoogdieren.

7. Waarom is de verpakking bruin van binnen?

Sinds begin 2014 zijn we overgestapt op een duurzamere verpakking. De binnenkant is niet meer gebleekt en behoudt hierdoor een natuurlijke kartonachtige kleur.

8. Zitten er gluten in de den Eelder producten?

In geen enkel product van den Eelder zijn gluten verwerkt.