Een vol podium!

Een vol podium!

De keurmeesters zijn weer bij elkaar gekomen om de lekkerste boerenzuivel te keuren voor de Cum Laude Awards. Deze jaarlijkse landelijke verkiezing wordt georganiseerd door de Bond van Boerderijzuivelbereiders (BBZ).

Den Eelder was één van de echte boerderijzuivel boeren uit heel Nederland die was afgereisd naar Bodegraven voor de verkiezing. Alle deelnemers maken, net als Den Eelder, producten die worden gemaakt met de melk van eigen koeien, geiten of schapen op eigen boerderij. Onze karnemelk, volle yoghurt en roomboter zijn onder de loep genomen en zijn gekeurd op verschillende aspecten zoals: uiterlijk, consistentie, geur en smaak.

Wij zijn ontzettend trots dat wij dit jaar een vol podium hebben. Onze volle yoghurt heeft brons gewonnen, onze karnemelk zilver en onze roomboter heeft voor het tweede jaar op rij goud!

cum laude awards

Onze karnemelk en roomboter worden nog op traditionele wijze gekarnd, en dat proef je! Onze karnemelk smaakt hierdoor romig met een licht zuurtje en onze roomboter is perfect op smaak. Niet alleen de karnemelk en roomboter, maar onze volle yoghurt wordt ook op ambachtelijke manier bereid. Wij laten de yoghurt afkoelen in het pak. Hierdoor is hij mooi glanzend en dik, met een typisch zuurtje. Wist jij dat het gehele bereidingsproces van yoghurt wel 48 uur duurt? Lees hier hoe wij hem maken!