De verpakking van onze zuivel!

De verpakking van onze zuivel!

Binnenkort is het dan zo ver, de eerste aflevering van Den Eelder tv. Deze zal in het teken staan van de verpakking en alles wat daarbij komt kijken. Vandaar deze blogpost over de verpakking en onze gedachte erachter.

Bij alles wat wij doen houden wij rekening met natuur en milieu, het speelt altijd mee in de besluiten die wij nemen. Daarom hebben wij voor een verpakking gekozen van ongebleekt papier, wat de natuurlijke bruine kleur verklaart. Bij de productie van de verpakkingen wordt de chemische processtap van het bleken uit het productieproces gehaald. Ook scheelt dit een hoop waterverbruik. Beter voor het milieu en niet in strijd met het gebruiksgemak! Wij vertellen graag ons verhaal en willen jullie zo veel mogelijk leren over zuivel. Vandaar dat wij twee zijden van het pak hieraan gewijd hebben.

Daarnaast staat de kwaliteit van ons product en het gebruiksgemak voor jou hoog op de prioriteitenlijst. Het pak moet na openen natuurlijk ook op een gebruiksvriendelijke manier opgeborgen kunnen worden in de koelkast. Natuurlijk heeft niet iedereen in Nederland dezelfde koelkast en is het een strijd welke pakken in de deur mogen staan. Door de draaidop sluit het pak volledig af waardoor de kwaliteit van het product beter behouden blijft en kan deze ook liggend in de koelkast bewaard worden. Daarbij is het hygiënischer doordat er geen zuivelresten aan het karton blijven zitten bij het inschenken. Dit zijn natuurlijk allemaal factoren die mee hebben gespeeld bij het ontwikkelen van de ultieme verpakking voor onze Den Eelder fans.

Onze zuivelproducten dragen ook het keurmerk ‘Echte boerenzuivel’, deze vind je als sticker op de dop. Dit betekent dat onze zuivel wordt gemaakt op de boerderij en bereid is met melk van onze eigen koeien. Daarbij heeft onze zuivel vorig jaar twee keer goud gewonnen, voor onze echt gekarnde boeren karnemelk en onze glanzende en dikke boeren volle yoghurt. Lees hier meer over gouden zuivel!