Wij hebben 2X GOUD

Tijdens de uitreiking van de Cum Laude Awards op 12 maart 2020 hebben wij twee keer goud gewonnen. Voor onze echt gekarnde boeren karnemelk en onze glanzende en dikke boeren volle yoghurt.

De Cum Laude Awards is een landelijke verkiezing voor de allerbeste boerderijzuivelproducten. Het wordt georganiseerd door de Bond van Boerderijzuivelbereiders. De producten die meedoen aan deze verkiezing  zijn gemaakt met de melk van eigen koeien op eigen boerderij.  Ze worden door keurmeesters beoordeeld op verschillende aspecten zoals: uiterlijk, consistentie, geur en smaak. We zijn trots dat we ook dit jaar weer goud hebben gewonnen!

Wij karnen onze karnemelk nog op traditionele wijze. Hierdoor smaakt hij als goud: romig met een licht zuurtje. Wat karnen precies inhoudt lees je hier. En wist jij dat ons bereidingsproces van de volle yoghurt wel 48 uur duurt? We laten hem afkoelen in het pak. Hierdoor is hij mooi glanzend en dik, met het typische zuurtje. Je leest hier precies hoe hij gemaakt word.

Sinds 2009 is er een keurmerk voor ”echte boerderijzuivel”, je vindt dit keurmerk bij ons als sticker op de dop van ons pak. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel staat voor zuivel die echt op de boerderij bereid is, met de melk van de eigen koeien. Lees hier hoe dat precies zit.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, mede dankzij ons hardwerkende team kunnen we gouden producten maken.

Den Eelder is er voor fans en liefhebbers van écht.