Vanillevla Trifle

Vanillevla Trifle

Eenvoudig te bereiden, met een indrukwekkende presentatie, is deze trifle perfect voor feestelijke gelegenheden of gewoon als traktatie voor jezelf. Met romige vanillevla, luchtige vanilleyoghurt cake en gekarameliseerde appeltjes. Lees snel verder voor het volledig recept!

Ingrediƫnten:

Bereidingswijze:

Zet een pan op middelhoog vuur en doe daar roomboter in. Snijd ondertussen de appels in plakjes. Leg de appelplakjes in de pan en voeg daarbij suiker toe. Laat de appel langzaam karameliseren. Als ze bijna klaar zijn roer dan de rozijnen en kaneelpoeder er doorheen. Snijd de cake in dunne plakjes. Druk de bovenkant van het glas in het plakje cake om de juiste vorm te krijgen, bedek vervolgens de bodem van de glazen met de uitgedrukte cake. Giet een deel van de vanillevla over de cake zodat deze goed doordenkt wordt. Voeg vervolgens een laagje appelplakjes op de vanillevla. Herhaal de lagen met cake, vanillevla en appels tot de glazen bijna vol zijn. Optioneel: eindig met een laagje slagroom. Bestrooi de bovenkant met licht geroosterd amandelschaafsel en kaneel. Zet de trifle minstens een uur in de koelkast voordat je serveert, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Tip! Je kan de trifle ook in een grote schaal maken.