Vanilleyoghurt cake

Vanilleyoghurt cake

Wie is er niet gek op een boeren roomboter cake? Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Maar, toch raden we je deze variatie eens aan! Een cake gemaakt met onze vanilleyoghurt. Door het toevoegen van de vanilleyoghurt krijg je een lekkere luchtige cake met een vleugje vanillesmaak. We zijn benieuwd wat jij van deze variant op de boerencake vindt. Veel bakplezier!

Ingrediënten:

  • 330 gram Den Eelder roomboter
  • 330 gram suiker
  • 1 zakje vanillepoeder
  • 4 eieren
  • 270 gram Den Eelder vanilleyoghurt
  • 330 gram zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven 160 graden. Bedek de cakevorm met bakpapier, dit helpt om de cake later gemakkelijk uit de vorm te halen. Meng de boter, duiker en het vanillepoeder tot een glad mengsel. Voeg daarna de eieren toe en klop het verder op, vervolgens mag de vanilleyoghurt er doorheen gemengd worden. Zodra het een glad geheel is mag het zelfrijzend bakmeel toegevoegd worden, klop het mengsel een half minuutje op. Giet het beslag in de cakevorm en plaats de vorm in de voorverwarmde oven voor 60 minuten.  Omdat elke oven anders is, is het belangrijk om de cake gedurende de volledige 60 minuten goed in de gaten te houden. Als de cake er na deze tijd nog vochtig uitziet, zet je hem gewoon nog even terug in de oven.

 

Tip! Je kan met deze vanilleyoghurt cake een heerlijke vanillevla trifle maken! Klik hier voor het recept.