Vruchtenyoghurt taart recept

Ben jij ook zo’n fan van onze vruchtenyoghurt varianten? Maak ook eens een vruchtenyoghurt taart!

Ingrediënten:

  • 2 bekers (á 400 gram) den Eelder roomyoghurt Aardbei & Rabarber
  • 50 gram den Eelder roomboter
  • 1 perssinaasappel
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 pak Bastogne koeken
  • 500 gram aardbeien

Keukenbenodigdheden:

  • keukenmachine
  • springvorm
  • kommen

Vruchtenyoghurt taart recept:

Laat in een kom met koud water de 8 gelatine blaadjes circa 5 minuten weken.
Verkruimel de bastognekoeken (in de blender) en doe in een kom.
Smelt boter en meng de boter door de koekkruimels.
Vet de springvorm in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.
Zet de springvorm met koekbodem even in de koelkast om te laten rijzen.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de helft van de aardbeien klein (of indien gewenst; pureer).
Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje (niet laten koken).
Haal het pannetje van het vuur, knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Laat het mengsel afkoelen.

Roer in een kom den Eelder vruchtenyoghurts, sinaasappelmengsel en aardbeien(puree) goed door elkaar.
Verdeel het yoghurtmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Laat de kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en leg op de bovenkant van de taart.

Eet smakelijk!

Indien er wordt gekozen voor den Eelder roomyoghurt Appel & Kaneel of Peer & Framboos, vervang dan de aardbeien voor respectievelijk appels of frambozen.