Open dag 29 juni 2019

Word vrijwilliger op de open dag van Den Eelder

De 4e editie van de Den Eelder open dag wordt gehouden op 29 juni 2019! Tijdens deze open dag ontvangen we duizenden bezoekers op ons bedrijf, elke keer weer een daverend succes! Een essentieel onderdeel van dit succes is de tomeloze inzet van de vrijwilligers die op de open dag meehelpen.

De dag zal beginnen rond 09.00 en eindigen rond 17.00. We zullen je indelen bij één van onze vele activiteiten. Ben je alleen een dagdeel beschikbaar? Geen probleem, we zijn ontzettend blij met je hulp. Geef het aan bij de aanmelding via onderstaande link, dan houden wij er rekening mee.

Als dank voor je fantastische inzet sluiten we de dag af met een gezellige barbecue!

Wil jij ook onderdeel zijn van deze super leuke dag en meehelpen om het weer tot een succes te maken?

Klik hier om je aan te melden!

 

Programma

Elk keer proberen we de open dag nóg een stukje specialer te maken en in te spelen op de huidige ontwikkelingen. We zijn druk bezig met de organisatie hiervan en kunnen de invulling hiervan nog niet verklappen. Maar een aantal elementen komen altijd terug op de open dag, zo ook dit jaar. Scrol naar beneden voor een indruk.

Kennismaken met onze koeien

Heb je altijd al willen weten waar de heerlijke den Eelder toetjes en echte boerenmelk en karnemelk vandaan komen? Dit begint natuurlijk met de beste verzorging van onze koeien. Tijdens de open dag laten we je onder andere zien hoe de koeien worden gemolken en hoe de kalveren worden gevoerd. En met een beetje geluk zie je ook nog hoe een kalfje wordt geboren.

 

Binnenkijken bij de zuivel

Wij maken onze zuivel met de grootste zorg en een hele hoop liefde. Alleen door continue te proeven, te meten en te ruiken kunnen wij de aller lekkerste producten maken. De manier waarop we onze zuivelproducten bereiden is eigenlijk hetzelfde als hoe het vroeger ging. We doen het alleen iets moderner, groter en hygiënischer. Zo karnen we bijvoorbeeld nog steeds onze karnemelk. Ben je benieuwd hoe dit allemaal gaat? We laten het je graag zien tijdens de open dag! Of bekijk vast onze karnemelk video.

Activiteiten voor kinderen

De open dag is geschikt voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen organiseren wij diverse leuke activiteiten die in het teken staan van de boerderij. Je kunt hierbij denken aan hooivork darten, kruiwagen races en pony rijden.

Ook met de allerkleinste houden wij rekening. Speciaal voor baby’s hebben wij de baby room waar het mogelijk is om flesjes op te warmen en luiers te verschonen.

Streekmarkt

Op de streekmarkt vind je diverse kramen van lokale bedrijven met streekproducten. De meest verse producten uit de regio worden hier verkocht. Zo zijn er kramen met verse vis, boeren broden, prachtige bloemen, honing van de imker en lekkere boeren kazen zodat je thuis nog verder kan genieten.

Het horecaplein

Tijdens de open dag zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden.

Op meerdere plekken op het terrein worden consumptiemunten verkocht. Deze munten kosten €1,25 per stuk en kunnen zowel contant als met pin worden betaald. De munten kunnen vervolgens ingeleverd worden in ruil voor een lekker hapje of drankje.

Op het horecaplein zijn onder andere ambachtelijke poffertjes, boeren ijsjes, verse soep en heerlijke hamburgers verkrijgbaar.

Heb je een leuk idee voor onze open dag? Wij horen het heel graag! Stuur het naar: info@deneelder.nl

Aanmelden

Ben je net zo enthousiast geworden als Willem? Klik dan hier om je als vrijwilliger aan te melden voor de open dag 2019! Dan brengen we je ook op de hoogte van alle details en nieuwtjes.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de open dag? Like dan onze Facebook pagina.

Op Instragram zijn wij ook actief!

Open dag 2017

Nog niet eerder op de open dag van Den Eelder geweest? Bekijk dan alvast ons filmpje om een indruk te krijgen van dit gezellige evenement.

Op naar een fantastische dag!