Vanilleyoghurt taart

Vanilleyoghurt taart

Het lekkere weer komt langzaam terug in Nederland en wie wil er nu niet een fris taartje in de zon eten? Tijdens Den Eelder TV aflevering 1 hebben wij deze met de kijkers al gemaakt in het klein, lees snel verder voor de grote variant.

Benodigdheden

Bereiding

  1. Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en zet daarna de rand eromheen.
  2. Leg de gelatine bladen in een schaaltje met koud water en laat deze 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
  3. Verkruimel de Bastogne koeken door ze in een handdoek te leggen en er met een deegroller overheen te rollen.
  4. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron (30 seconden op 600 watt). Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
  5. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm, strijk met de bolle kant van een lepel de bodem glad en zet de vorm daarna in de koelkast.
  6. Verwarm een dun laagje water in een pan op laag vuur. Het water mag niet gaan koken. Knijp de gelatinebladen uit en roer ze één voor één door het warme water totdat ze helemaal opgelost zijn.
  7. Roer de opgeloste gelatine door de vanilleyoghurt heen.
  8. Giet het yoghurtmengsel in de vorm. Zet de taart in de koelkast en laat hem minimaal 2 uur opstijven.
  9. Versier de taart met vers fruit of een jam en smullen maar!