Vanilleyoghurt ijs met fruit recept

Fan van onze vanilleyoghurt? En wil je tijdens de warme zomerdagen eens iets anders dan een bakje yoghurt? Met dit recept kan je heel eenvoudig een vanilleyoghurt met fruit ijs maken.

Recept vanilleyoghurt ijs met fruit

Benodigdheden:

  • 300 ml den Eelder vanilleyoghurt
  • 1 banaan
  • 300 gram aardbeien
  • 200 gram blauwe bessen
  • 150 gram frambozen
  • cakeblik
  • keukenmachine
  • ijsstokjes (theelepels kunnen ook)

Vers fruit is aan te raden, maar bevroren fruit kan ook gebruikt worden. Het boven aangegeven fruit is een richtlijn, maar uiteraard kan je ook andere soorten gebruiken.

Bereiding:

Doe 300 ml vanilleyoghurt, 300 gram aardbeien, 100 gram blauwe bessen en 100 gram frambozen in de keukenmachine. Mix het geheel tot de grote fruitstukken fijn zijn gemalen. Voeg aan het mengsel het resterende fruit toe (100 gram blauwe bessen en 50 gram frambozen). Giet het mengsel in het cakeblik en zet in de vriezer (liefst niet kouder dan -18C). Roer elk half uur het mengsel kort door elkaar, dit doe je ongeveer 4 keer (mocht je hier geen tijd voor hebben, dan hoeft deze stap niet per se, maar dan krijg je meer kristalvorming en dus harder ijs). Vervolgens stop je de ijsstokjes in het mengsel. Geef het nu de tijd om te bevriezen (wij lieten het een nacht staan). Haal het cakeblik met het vanilleyoghurt ijs uit de vriezer en haal het ijs eruit. Vervolgens snij je het in individuele ijsjes.

Vanilleyoghurt ijs