Vanillevla met warme appeltjes!

Vanillevla met warme appeltjes!

Heb jij met deze koude temperaturen ook zin in een warm toetje? Wij wel! Onze vanillevla wordt op ambachtelijke manier gemaakt, net als vroeger! De vla wordt gekookt waardoor het een typische custard smaak heeft. Dit toetje is een van onze favorieten en het is eigenlijk heel makkelijk te bereiden, warme appeltjes in de vanillevla! Lees hieronder hoe wij het maken:

Benodigdheden

  • Den Eelder vanillevla
  • Den Eelder gekarnde roomboter
  • 1 appel
  • kaneel poeder
  • een handje vol rozijnen

Bereiding

  • Snijd je appel in dunne stukjes (schillen optioneel).
  • Smelt een eetlepel roomboter in een koekenpan.
  • Leg de gesneden appeltjes in de koekenpan en bak deze totdat ze zacht worden.
  • Vul een schaaltje met vanillevla en voeg de warme appeltjes daaraan toe.
  • Leg de rozijnen in het schaaltje met vla en appeltjes en strooi kaneelpoeder over het toetje.
  • Eet smakelijk!