Terugblik open dag 2023

Afgelopen 24 juni hebben wij een geslaagde 5e editie van onze open dag gehad! Wij hebben een recordaantal van 13.000 bezoekers op de boerderij en in de zuivelmakerij mogen verwelkomen. Alles op het hele terrein stond in het teken van smaak en hoe wij de lekkerste boerenzuivel van Nederland maken. Er stonden speciale smaakpunten waar iedereen alle producten kon proeven. Er was een smaakschool waar werd uitgelegd hoe je het beste kon proeven en een ‘feestje in je kom’ in de vla tent. Maar er was nog een reden voor een feestje; Den Eelder maakt dit jaar al 40 jaar echte boerenzuivel! Ernst en Jacomine ontvingen de bezoekers daarom ook met feestelijke soesjes en een kopje koffie of thee.

Iedereen kon alle hoeken en gaten van het bedrijf te ontdekken en al hun vragen stellen aan de boeren en ervaren zuivelmakers. In de zuivelmakerij zag men hoe de zuivel in het pak terecht komt en kon er vers gekarnde roomboter geproefd worden, direct uit de karn. Op de boerderij werden de bezoekers ontvangen door de dames in de stallen, daarnaast waren er ook nog verschillende activiteiten voor jong en oud. Op het horecaplein stonden verschillende lokale leveranciers en de streekmarkt stond gevuld met lekkernijen uit de regio.

Wil jij net als ons nog een keertje nagenieten van onze open dag of was je er helaas niet bij? Wij hebben de dag vastgelegd dus neem snel een kijkje!

aftermovie