Taco van zalm, groene asperges en citroen yoghurt recept

De lente is het seizoen van de asperges. De bekende witte asperges met ham en een sausje zijn natuurlijk bij iedereen bekend. Maar er is meer, namelijk groene asperges. Probeer het eens met zalm en een frisse citroen yoghurt. Een erg lekker recept voor deze lente.

Taco van zalm, groene asperges en citroen yoghurt recept

Ingrediënten voor 2 taco’s:

  • 150 ml den Eelder volle yoghurt
  • 300 gram rauwe zalm
  • olijfolie
  • tacokruiden
  • 100 gram groene asperges
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 taco’s
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • zout
  • peper

Bereiding:

Rasp de citroen en snij hem doormidden.
Knijp een helft van de citroen uit in een bakje, meng met yoghurt en één eetlepel fijngesneden rode ui.
Voeg de helft van het citroenrasp toe en breng deze saus op smaak met zout en peper. Desgewenst kan je hier nog wat yoghurt of citroensap aan toevoegen.

Marineer de zalm met tacokruiden (hoeveelheid naar smaak, maar hou ongeveer één eetlepel aan).
Snij de asperges klein als ze erg groot zijn. Wok de groene asperges in olijfolie ongeveer 4 minuten. Als de asperges bijna gaar zijn voeg je de gemarineerde zalm (met de tacokruiden) en de cherrytomaten toe. Serveer het zalmmengsel in de taco en garneer met de frisse yoghurt saus.

Uiteraard is de volle yoghurt ook te vervangen voor een andere soort yoghurt, zoals onze roomyoghurt of de geitenyoghurt.

Eet smakelijk!