
Scroppino van karnemelk
Onze karnemelk leent zich uitstekend als basisproduct voor een scroppino of spoom. Een scroppino zorgt voor de neutralisering van de smaak en wordt gedronken tussen het warme voorgerecht en hoofdgerecht. Een prachtige aanvulling bij het diner! Jouw gasten zullen versteld staan van deze scroppino van karnemelk
Scroppino van karnemelk
Ingrediënten:
- 1 liter den Eelder karnemelk
- 250 gram yoghurtijs
- 75 ml cherry brandy of creme de cassis
- Kersen of rood fruit
- Sierlijke prikkers
- Champagne flûtes
Voorbereiding:
Maak de champagne flûtes lichtelijk nat onder de kraan en plaats de flûtes minimaal een uur voor bereiding in de vriezer.
Bereiding:
Giet de karnemelk, yoghurtijs en cherry brandy in de blender. Mix het geheel kort tot een mooi en glad mengsel. Haal de champagne flûtes uit de vriezer en vul de glazen met de scroppino.
Garnering:
Prik een kers, of ander rood fruit aan een prikker. Garneer het glas met de prikker.
Mocht je allergisch zijn voor koemelk, dan kan je de karnemelk uiteraard vervangen voor geitenkarnemelk.
Proost en geniet van onze scroppino van karnemelk!