Roomboter aardappelpuree

De winter brengt ons vaak heerlijke winterse kost. Stamppotten, maar ook zeker stoofpotten met heerlijk mals stoofvlees. Ben je op zoek naar een heerlijk aardappelpuree recept? Probeer dan eens onze roomboter aardappelpuree.

Roomboter aardappelpuree

Ingrediënten:

 

Bereiding roomboter aardappelpuree:

Schil en kook de aardappelen tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
Haal de aardappelen door een pureeknijper zodat je een mooie fijn structuur krijgt.
Mocht je geen pureeknijper hebben, dan kan je ook prima een puree maken met een stamper.
Meng met roomboter en melk en breng op smaak met zout en nootmuskaat.

Serveer met stoofvlees of hachee.

Mocht je allergisch zijn voor koemelk, dan kan je de boter en melk uiteraard vervangen voor geitenboter en geitenmelk.
Geniet van een heerlijk winters stoofpotje met roomboter aardappelpuree. Heerlijk met een glaasje rode wijn!
Roomboter-aardappelpuree-recept