
den Eelder Red Velvet Kersttaart
Met deze bijzondere Red Velvet Kersttaart steel jij de show tijdens de feestdagen! Hij is gemaakt met o.a. onze boeren karnemelk en boeren roomboter, wat een feest! We halen de kerststress voor je weg met dit makkelijke recept, want tijdens de feestdagen wil je vooral ook van elkaar genieten toch? 🙂
de den Eelder Red Velvet Kersttaart
Ingrediënten:
Voor de cake
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 tl baking soda
– 1 tl zout
– 20 gram cacaopoeder
– 200 gram fijne suiker
– 200 ml zonnebloemolie
– 2 eieren
– 200 ml den Eelder karnemelk
– een scheutje natuurlijke rode kleurstof
– 1 tl natuurazijn
– 75 ml espresso
Voor de frosting
– 180 gram den Eelder roomboter, op kamertemperatuur
– 400 gram roomkaas, op kamertemperatuur
– 125 gram poedersuiker
Granaatappelpitjes en geraspte witte chocolade als garnering.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed 1 springvorm van 24 centimeter aan de onderkant met bakpapier, en vet de zijkanten in. Doe de bloem, baking soda, cacao en zout in een mengkom en roer door elkaar. Zet apart. Doe de suiker en zonnebloemolie in een grote mengkom en mix goed. Voeg aan het suikermengsel de eieren, karnemelk en rode kleurstof toe. Voeg de kleurstof beetje bij beetje toe, tot het de kleur krijgt die je wil. Roer de koffie en azijn door het mengsel. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten, beetje voor beetje en meng tot alles is opgenomen. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de cake 30-40 minuten.
Laat de cake even afkoelen in de vorm en ga dan met een mes langs de zijkanten en maak de cake los. Maak ondertussen de frosting.
Frosting
Mix de boter en roomkaas 2-3 minuten, tot je een luchtig mengsel hebt. Spatel beetje bij beetje de poedersuiker erdoor.
Als de cake goed is afgekoeld kan je de taart in 2 lagen snijden, je kan ook het recept verdubbelen en 2 cakes bakken voor een extra hoge variant! Doe de frosting op een laag cake en spreid het uit met de achterkant van een lepel. Leg de tweede laag cake erop en smeer de rest van de frosting uit over de boven- en zijkanten van de cake. Zet de cake eventueel nog een (half) uurtje in de koelkast, zodat de frosting iets op kan stijven.
Maar de taart feestelijk af met granaatappelpitjes en geraspte witte chocolade! En dan is het tijd om samen te genieten. Eet smakelijk!