Pompoensoep met yoghurt recept

De herfst brengt regen, storm en vallende bladeren. Om na een gure regenbui lekker op te warmen hebben we een heerlijke pompoensoep recept met onze yoghurt als garnering.
De soep kost je relatief weinig tijd en is ontzettend lekker. Mocht je de pompoensoep iets meer kracht bij willen zetten, maak het dan met kippenbouillon en garneer het met onze geitenyoghurt. Een gegarandeerd succes.

Pompoensoep recept

Ingrediënten:

  • Volle yoghurt ter garnering
  • 1 kilo pompoen
  • 1200 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 2 volle eetlepels garam massala kruiden
  • 4 groentebouillonblokjes

Bereiding:
Schil de pompoen en verwijder de pompoenpitten. Doe alle ingrediënten (behalve de volle yoghurt) in een grote soeppan.
Breng aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes koken, tot de pompoen helemaal zacht is.
Pureer de soep fijn met een staafmixer.
Garneer de soep met yoghurt en naar smaak wat groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie).

Geniet van een heerlijke herfstachtige soep van pompoen, yoghurt en kokos!