Pompoensoep met geitenyoghurt
Een lekker winters soepje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Probeer eens pompoensoep met onze geitenyoghurt, super makkelijk en loeilekker!
Ingrediënten:
- Den Eelder geitenyoghurt
- Den Eelder gekarnde roomboter
- Pompoen
- Winterpeen
- Gember
- 2 tenen knoflook
- 3 sjalotten
- 2 groentebouillonblokjes
- Noten en/of zaden
Bereiding:
- Was de groenten af. Schil de pompoen en verwijder de pitten, snijd de pompoen vervolgens in stukjes.
- Snijd de winterpeen, knoflook en sjalotten fijn. Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes.
- Verhit de soeppan met roomboter. Fruit de sjalotten, gember en de knoflook tot ze een lichtbruine kleur hebben. Voeg vervolgens de pompoen en winterpeen toe en bak dit ongeveer 5 minuten, roer af en toe door de pan.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat het 20 minuten in een afgedekte pan zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep met de staafmixer tot de soep egaal is. Breng de soep op smaak met kruiden naar keuze.
- Schep de soep in een kom en maak af met een scheut geitenyoghurt en jouw favorieten noten of zaden.
Eet smakelijk!