Pompoensoep met geitenyoghurt

Pompoensoep met geitenyoghurt

Een lekker winters soepje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Probeer eens pompoensoep met onze geitenyoghurt, super makkelijk en loeilekker!

Ingrediënten:

  • Den Eelder geitenyoghurt
  • Den Eelder gekarnde roomboter
  • Pompoen
  • Winterpeen
  • Gember
  • 2 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Noten en/of zaden

Bereiding:

  1. Was de groenten af. Schil de pompoen en verwijder de pitten, snijd de pompoen vervolgens in stukjes.
  2. Snijd de winterpeen, knoflook en sjalotten fijn. Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Verhit de soeppan met roomboter. Fruit de sjalotten, gember en de knoflook tot ze een lichtbruine kleur hebben. Voeg vervolgens de pompoen en winterpeen toe en bak dit ongeveer 5 minuten, roer af en toe door de pan.
  4. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat het 20 minuten in een afgedekte pan zachtjes doorkoken.
  5. Pureer de soep met de staafmixer tot de soep egaal is. Breng de soep op smaak met kruiden naar keuze.
  6. Schep de soep in een kom en maak af met een scheut geitenyoghurt en jouw favorieten noten of zaden.

Eet smakelijk!