
Pannenkoeken recept
Pannenkoeken, wij zijn er gek op. Uiteraard kan je de pannenkoeken maken uit een pakje, maar met deze basis heb je een pannenkoeken recept die heel eenvoudig en lekker is. Vervolgens mag je zelf bepalen wat je op de pannenkoek doet. Denk eens aan spek, kaas, stroop, fruit of een boerenpannenkoek met groenten.
Pannenkoeken recept
Ingrediënten:
- 500 ml melk (volle, halfvolle of van de geit)
- 250 gram bloem
- 2 grote eieren
- zakje vanillesuiker
- snufje zout
- scheutje olijfolie
- roomboter om te in te bakken
- eventueel een beetje bruin bier
Bereiding:
Mix de bloem met het zout, de vanillesuiker en de melk. Voeg vervolgens de eieren toe aan dit mengsel, maar blijf ondertussen roeren of mixen. Als je een glad mengsel hebt, doe je er een scheutje olijfolie door. En voor de liefhebbers ook een lekkere scheut bruin bier. Mocht het mengsel te dun worden, dan kan je er altijd wat bloem aan toevoegen. Indien het juist iets te dik is, kan een scheutje melk het mengsel wat vloeibaarder maken.
Verwarm de koekenpan en doe er een klontje boter in. Let erop dat de pan goed heet is voordat je de pannenkoeken gaat bakken.
Verdeel vervolgens het mengsel in de koekenpan en bak de pannenkoeken mooi bruin.
Wil je een lekkere kaaspannenkoek maken? Leg dan de kaas aan de linker helft van de pannenkoek en vouw hem dubbel. Zo plakt er geen kaas aan de pan vast!
Eet smakelijk!