Open dag 2023

Na 4 jaar is het eindelijk weer zover; de Den Eelder open dag! Wij mogen jullie eindelijk weer verwelkomen op onze boerderij en in onze zuivelmakerij. Dus zien wij jou bij de 5e editie van onze open dag? Zet dan snel 24 juni 2023 in je agenda!

Tijdens deze dag ontvangen we duizenden bezoekers op ons bedrijf, elke keer weer een daverend succes. Iedereen is welkom om ons hele bedrijf te bezichtigen; hoeveel koeien lopen er rond en hoe wordt karnemelk gemaakt? Je kunt het allemaal zelf ontdekken. Daarnaast zal er ook weer een streekmarkt, verschillende eet- en drinkgelegenheden en volop activiteiten voor de kinderen zijn. Lees snel verder hieronder!

Al 40 jaar de lekkerste

Den Eelder bestaat dit jaar 40 jaar! Dat mogen we natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Sinds 1983 maken wij de lekkerste boerenzuivel van Nederland en daar zijn wij ontzettend trots op. Daarom staat de open dag in het teken van datgene wat al die tijd al onze kracht is; smaak.

Wat maakt elk product zo speciaal? Tijdens de open dag mag je het allemaal komen proeven. Wist je bijvoorbeeld dat onze karnemelk nog authentiek gekarnd wordt waardoor die lekker romig en vol van smaak is? En ook onze vla heeft een unieke smaak, hij wordt nog gekookt net zoals vroeger. Zo hebben al onze producten hun eigen verhaal.

Als je het proeft, ben je om! 

Praktische informatie

WAT, WAAR, WANNEER

Wat: Open dag Den Eelder 2023

Waar: Molenachterdijk 3, 5325KL Well (Gld)

Wanneer: zaterdag 24 juni van 10:00 – 17:00 uur

Entree: gratis

MINDERVALIDE

Het terrein van de open dag is volledig verhard. Hierdoor is de open dag ook geschikt voor mindervalide bezoekers. Alleen de spellen voor kinderen zijn op het gras.

PARKEREN

Tijdens de open dag is er voldoende gratis parkeergelegenheid. Bent u mindervalide? Geef dit dan aan bij een van onze parkeerwachten, zodat zij een plaats dicht bij de ingang kunnen regelen. Kom je liever op de fiets? Ook hiervoor hebben wij voldoende stallingsruimte.

HUISDIEREN

In verband met hygiëne en ziekte insleep is het helaas niet toegestaan om honden en overige huisdieren mee te nemen naar de open dag.

ROKEN

Voor de brandveiligheid en het welzijn van onze dieren is roken uitsluitend toegestaan in de daarvoor bestemde rookzones. Deze zones worden met bordjes aangegeven en kun je ook terugvinden op de plattegrond die tijdens de open dag wordt uitgedeeld.

activiteiten

MAAK KENNIS MET ONZE DAMES

Alles begint natuurlijk met de beste verzorging van onze koeien. Tijdens de open dag laten we je onder andere zien hoe de koeien worden gemolken en hoe de kalveren worden gevoerd. Met een beetje geluk zie je ook nog hoe een kalfje wordt geboren.

NEEM IN EEN KIJKJE IN ONZE ZUIVELMAKERIJ

Wij maken onze zuivel met de grootse zorg en een hele hoop liefde. Alleen door continue te proeven, te meten en te ruiken kunnen wij de allerlekkerste producten maken. De manier waarop we onze zuivelproducten bereiden is eigenlijk hetzelfde als hoe het vroeger ging. We doen het alleen moderner, groter en hygiënischer. Ben je benieuwd hoe dat allemaal gaat? Onze zuiveltoppers staan tijdens de open dag klaar om het je te laten zien en al jouw vragen te beantwoorden!

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN

De open dag is geschikt voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen organiseren wij diverse leuke activiteiten die in het teken staan van de boerderij. Je kunt hierbij denken aan hooivork darten, kruiwagenraces en pony rijden.

Ook met de allerkleinste houden wij rekening. Speciaal voor baby’s hebben wij de babyroom waar het mogelijk is om flesjes op te warmen en luiers te verschonen.

STREEKMARKT

Op de steekmarkt vind je diverse kramen van lokale bedrijven met streekproducten. De meest verse producten uit de regio worden hier verkocht. Zo zijn er kramen met boeren broden, prachtige bloemen, honing van de imker en lekkere boeren kazen zodat je thuis nog verder kan genieten van de gezellige dag.

Proef de streek

Tijdens de open dag zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden. We zouden het daarom gezellig vinden als je bij ons blijft lunchen.

Op meerdere plekken op het terrein worden consumptiemunten verkocht. De munten kun je vervolgens inleveren in ruil voor een lekker hapje of drankje.

Op het horecaplein zijn onder andere ambachtelijke poffertjes, boeren ijsjes, verse frieten en heerlijke hamburgers verkrijgbaar.

Bezoek ook zeker onze geitenhoek, waar onze geitenzuivel in het zonnetje wordt gezet!

ONZE PARTNERS

Op Den Eelder verzorgen we elke dag met veel liefde voor onze koeien. Daar komt heel wat werk bij kijken. Gelukkig kunnen we hierbij rekenen op de ondersteuning van een aantal krachtige partners. Veel van die partners zijn ook op de open dag aanwezig.

alvast een voorproefje

Bezoek je dit jaar voor de eerste keer onze open dag? Bekijk dan alvast ons filmpje om een indruk te krijgen van dit gezellige evenement.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de open dag?

Houdt onze Facebook en Instagram in de gaten en mis niks!

 

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons   File:Facebook Logo (2019).png - Wikipedia