Open dag 24 juni 2017

De open dagen van 2013 en 2015 waren een daverend succes. Meer dan 10.000 mensen bezochten de laatste editie en daar geven we graag een vervolg aan! Op zaterdag 24 juni 2017 heten we iedereen van harte welkom bij ons op den Eelder. We nodigen je graag uit om ons gehele bedrijf te komen bezichtigen.

Hieronder lees je meer informatie over de invulling van deze open dag. Wij hopen je op 24 juni bij ons te mogen verwelkomen!

Activiteiten

Maak kennis met onze koeien

Heb je altijd al willen weten waar de heerlijke den Eelder toetjes en echte boerenmelk en karnemelk vandaan komen? Dit begint natuurlijk met de beste verzorging van onze koeien. Tijdens de open dag laten we je onder andere zien hoe de koeien worden gemolken en hoe de kalveren worden gevoerd. En met een beetje geluk zie je ook nog hoe een kalfje wordt geboren.

 

Binnenkijken bij de zuivel

Wij maken onze zuivel met de grootste zorg en een hele hoop liefde. Alleen door continue te proeven, te meten en te ruiken kunnen wij de aller lekkerste producten maken. De manier waarop we onze zuivelproducten bereiden is eigenlijk hetzelfde als hoe het vroeger ging. We doen het alleen iets moderner, groter en hygiënischer. Zo karnen we bijvoorbeeld nog steeds onze karnemelk. Ben je benieuwd hoe dit allemaal gaat? We laten het je graag zien tijdens de open dag! Of bekijk vast onze karnemelk video.

Activiteiten voor kinderen

De open dag is geschikt voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen organiseren wij diverse leuke activiteiten die in het teken staan van de boerderij. Je kunt hierbij denken aan hooivork darten, kruiwagen races en pony rijden.

Ook met de allerkleinste houden wij rekening. Speciaal voor baby’s hebben wij de baby room waar het mogelijk is om flesjes op te warmen en luiers te verschonen.

Streekmarkt

Op de streekmarkt vind je diverse kramen van lokale bedrijven met streekproducten. De meest verse producten uit de regio worden hier verkocht. Zo zijn er kramen met verse vis, boeren broden, prachtige bloemen, honing van de imker en lekkere boeren kazen zodat je thuis nog verder kan genieten.

Lunch je mee?

Tijdens de open dag zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden. We zouden het daarom erg gezellig vinden als je bij ons blijft lunchen.

Op meerdere plekken op het terrein worden consumptiemunten verkocht. Deze munten kosten €1,25 per stuk en kunnen zowel contant als met pin worden betaald. De munten kun je vervolgens inleveren in ruil voor een lekker hapje of drankje.

Op het horecaplein zijn onder andere ambachtelijke poffertjes, boeren ijsjes, verse soep en heerlijke hamburgers verkrijgbaar.

Praktische informatie

Wat, waar, wanneer

Wat: open dag den Eelder 2017

Waar: den Eelder, Molen Achterdijk 3, 5325 KL Well (Gld.)

Wanneer: zaterdag 24 juni van 10.00 tot 17.00 uur

Entree: gratis

 

Mindervalide

In tegenstelling tot eerdere edities is het terrein van de open dag dit jaar volledig verhard. Alleen de spelen voor kinderen zijn op gras. Hierdoor is de open dag ook geschikt voor mindervalide bezoekers.

Parkeren

Tijdens de open dag is er voldoende  gratis parkeergelegenheid. Bent u mindervalide? Geef dit dan aan bij een van onze parkeerwachten, zodat zij een plaatsje dicht bij de ingang kunnen regelen. Kom je liever op de fiets? Ook hiervoor bieden wij voldoende stallingsruimte.

Huisdieren

In verband met hygiëne en ziekte insleep is het helaas niet toegestaan om honden en overige huisdieren mee te nemen naar de open dag.

 

Roken

Voor de brandveiligheid en het welzijn van onze dieren is roken is uitsluitend toegestaan in de daarvoor bestemde rookzones. Deze zones worden met bordjes aangegeven en kun je ook terugvinden op de plattegrond die tijdens de open dag wordt uitgedeeld.

Alvast een voorproefje

Bezoek je dit jaar voor de eerste keer onze open dag? Bekijk dan alvast ons filmpje om een indruk te krijgen van dit gezellige evenement.

Facebook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de open dag? Like dan onze Facebook pagina en bekijk ons event. Op de event pagina plaatsen wij regelmatig informatie over de open dag.

Lebone Village - Maak jij een koe voor een kind?

Wat is Lebone Village?

‘Lebone’ is een woord dat in de Sotho taal ‘licht’ betekent. Dit is waar Lebone Village voor staat:

Licht geven aan hen die in het donker leven zonder hoop!

Lebone Village is een christelijk kindertehuis in Bloemfontein te Zuid-Afrika. Dit kindertehuis is er op gericht hoop, waardigheid en hulp te bieden aan kwetsbare kinderen. De ouders van deze kinderen zijn arm en kunnen ze niets bieden. Hoop bieden aan hun kinderen geeft hoop voor de toekomst!

Maak zelf een koe voor een kind

Tijdens de open dag zullen wij geld inzamelen voor dit goede doel. Dit doen we graag samen met jou!

Wat moet je hiervoor doen? Schilder, knip, plak, klei, brei of knutsel op een andere manier (mits houdbaar, dus geen taarten of koekjes) je eigen koe of iets dat gelinkt is aan het thema koe.

Vervolgens stuur je koeien-kunstwerk samen met je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres vóór Pinksteren (4+5 juni) op naar:

Den Eelder

o.v.v. Koeien-kunstwerk

Molen Achterdijk 3

5325 KL Well

Voor pakketten tot 10 kg rekent PostNL €6,95 verzendkosten. Deze verzendkosten krijg je tijdens de open dag van ons terug in de vorm van een zuivelpakket. Heb je een groter of zwaarder pakket? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard mag het pakket ook gebracht worden.

Winnaar

Alle inzendingen worden eigendom van den Eelder en zullen tijdens de open dag tentoongesteld en verkocht worden. De opbrengst van de verkochte werken gaat volledig naar Lebone Village.

Uit alle koeien-kunstwerken kiest onze koeien commissie één winnaar die het leukste, mooiste, creatiefste of meest speciale kunstwerk heeft gemaakt. De winnaar ontvangt van ons een volledig georganiseerde dag in het openluchtmuseum in Arnhem voor 6 personen en zal tijdens de open dag bekend gemaakt worden.

Agrarische opleiding voor jongeren

Met de opbrengst van alle verkochte kunstwerken hopen wij toch zeker 10 jongeren een Agrarische opleiding te kunnen aanbieden! Help jij mee? We hopen op heel veel prachtige koeien-kunstwerken en een mooie opbrengst voor Lebone Village!

Voor wie is Lebone Village?

De meeste kinderen die in Lebone Village wonen zijn wees geworden door de verwoestende werking van HIV/Aids. Het gaat om kinderen waar vaak niemand meer naar omkijkt, kinderen die veelal niet eens geregistreerd zijn en ‘niet bestaan’.

Lebone Village probeert zoveel mogelijk een thuis te creëren waar de kinderen zich veilig voelen en in een vertrouwde omgeving kunnen opgroeien tot hun schoolperiode is afgerond en ze zelfredzaam zijn. Deze leeftijd is nu 18 jaar. Omdat op deze leeftijd  nog niet alle kinderen zelfredzaam zijn, wordt er momenteel een apart gebouw verbouwd en ingericht, zodat zij ook na hun 18e bij Lebone Agriculture de kans krijgen om er te leren en te werken,  zodat zij zelfstandig met hun diploma een baan kunnen gaan zoeken.

Meer dan alleen een kindertehuis

Het mooie van dit kindertehuis is dat hun hulp veel verder reikt dan alleen de kinderen die er wonen. De plaatsen (townships) in de nabije omgeving hebben ook profijt van dit project. Zo komen  kinderen uit de omgeving hierheen voor onderwijs en een  vakgerichte opleiding. De jongeren leren hoe zij bijvoorbeeld  van ‘niets’ ‘iets’ kunnen bouwen en dat  ‘iets’ kunnen zij vervolgens thuis weer in de praktijk brengen.

Pijlers van Lebone Village

Lebone Village kent de volgende vijf pijlers waar alle activiteiten op gebaseerd zijn:

  1. Lebone House is er voor een veilige opvang van de kinderen.
  2. Lebone Edu-centre is er voor de vóór- en naschoolse opvang en bijlessen aan de kinderen uit de township.
  3. Lebone Skills Development Centre voor het volwassen vakonderwijs.
  4. Lebone Social Support daar krijgen de jongeren begeleiding om te leren omgaan met hun problemen zoals armoede, verdriet en ziekten. Daar wordt hen ook geleerd hoe papieren aan te vragen of in te vullen.
  5. Lebone Agriculture heeft als belangrijkste leeractiviteiten kippenhouderij, varkenshouderij en groententeelt. Het is heel belangrijk om de jongvolwassenen te leren zelfvoorzienend te worden.

Aan de laatste pijler, het project Lebone Agriculture, wil den Eelder ondersteuning bieden. Dit doen we graag samen met jou! Stuur daarom je koe-kunstwerk naar ons op zodat we deze kunnen verkopen op de open dag. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Lebone Agriculture.

Voor meer informatie over dit goede doel verwijzen wij je graag naar de website: www.lebonevillage.com.