Open dag 29 juni 2019

Zet het in je agenda: de 4e editie van de Den Eelder open dag wordt gehouden op 29 juni 2019. Tijdens deze open dag ontvangen we duizenden bezoekers op ons bedrijf, elke keer weer een daverend succes! Iedereen is welkom om ons hele bedrijf te komen bezichtigen; hoeveel koeien lopen er rond en hoe wordt karnemelk gemaakt? Je kunt het allemaal zelf ontdekken. Daarnaast zal er ook weer een streekmarkt, verschillende eet- en drinkgelegenheden en volop activiteiten voor de kinderen zijn. Lees daar alvast meer over hieronder.

Thema

De nieuwe generatie

De open dag van 2019 zal in het teken staan van ‘De Nieuwe Generatie’.

Met dit thema verwelkomen we Willem en Gerben in het familiebedrijf, die het stokje zullen overnemen. Ook introduceren we onze nieuwe verpakkingslijn, een heel spannend moment. De nieuwe generatie staat ook voor alles wat wij op gebied van duurzaamheid binnen het bedrijf doen. We nemen onze verantwoordelijkheid richting land, lucht en dier serieus. Met het oog op de nieuwe generatie gaan we zo verstandig mogelijk om met onze uitstoot en onze energiebehoefte. Tijdens de open dag zullen we speciale activiteiten hebben rondom het thema.

Activiteiten

Maak kennis met onze koeien

Heb je altijd al willen weten waar de heerlijke den Eelder toetjes en echte boerenmelk en karnemelk vandaan komen? Dit begint natuurlijk met de beste verzorging van onze koeien. Tijdens de open dag laten we je onder andere zien hoe de koeien worden gemolken en hoe de kalveren worden gevoerd. En met een beetje geluk zie je ook nog hoe een kalfje wordt geboren.

 

Binnenkijken bij de zuivel

Wij maken onze zuivel met de grootste zorg en een hele hoop liefde. Alleen door continue te proeven, te meten en te ruiken kunnen wij de aller lekkerste producten maken. De manier waarop we onze zuivelproducten bereiden is eigenlijk hetzelfde als hoe het vroeger ging. We doen het alleen iets moderner, groter en hygiënischer. Zo karnen we bijvoorbeeld nog steeds onze karnemelk. Ben je benieuwd hoe dit allemaal gaat? We laten het je graag zien tijdens de open dag! Of bekijk vast onze karnemelk video.

Activiteiten voor kinderen

De open dag is geschikt voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen organiseren wij diverse leuke activiteiten die in het teken staan van de boerderij. Je kunt hierbij denken aan hooivork darten, kruiwagen races en pony rijden.

Ook met de allerkleinste houden wij rekening. Speciaal voor baby’s hebben wij de baby room waar het mogelijk is om flesjes op te warmen en luiers te verschonen.

Streekmarkt

Op de streekmarkt vind je diverse kramen van lokale bedrijven met streekproducten. De meest verse producten uit de regio worden hier verkocht. Zo zijn er kramen met verse vis, boeren broden, prachtige bloemen, honing van de imker en lekkere boeren kazen zodat je thuis nog verder kan genieten.

Lunch je mee?

Tijdens de open dag zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden. We zouden het daarom erg gezellig vinden als je bij ons blijft lunchen.

Op meerdere plekken op het terrein worden consumptiemunten verkocht. De munten kun je vervolgens inleveren in ruil voor een lekker hapje of drankje.

Op het horecaplein zijn onder andere ambachtelijke poffertjes, boeren ijsjes, verse soep en heerlijke hamburgers verkrijgbaar.

Onze partners

Op den Eelder verzorgen we elke dag met veel liefde onze koeien en daar komt heel wat werk bij kijken. Gelukkig kunnen we hierbij rekenen op de ondersteuning van een aantal krachtige partners. Veel van die partners zijn ook op de open dag aanwezig. Je kunt kennis komen maken met de bedrijven die je hier rechts ziet afgebeeld staan.

’t Hemerts Visserskoor

Ook ’t Hèmerts Visserskoor zal aanwezig zijn op de open dag.

’t Hèmerts Visserskoor is een gezellige club zingende mannen uit de Bommelerwaard. De thuishaven van het koor is het dorp Nederhemert, prachtig gelegen aan de oevers van de Maas. Het koor is in oktober 2006 opgericht, uit een initiatief van een tweetal zanglustige Hèmertse mannen, met als doel: lekker samen en vooral met plezier te zingen. Voor de muzikale begeleiding kan een beroep worden gedaan op drie accordeonisten, een gitarist, en een drummer. ’t Hèmerts visserskoor zal vanaf 13:00 tot 16:00 te beluisteren zijn.

Praktische informatie

Wat, waar, wanneer

Wat: open dag den Eelder 2019

Waar: den Eelder, Molen Achterdijk 3, 5325 KL Well (Gld.)

Wanneer: zaterdag 29 juni van 10.00 tot 17.00 uur

Entree: gratis

 

Mindervalide

Het terrein van de open dag is volledig verhard. Alleen de spelen voor kinderen zijn op gras. Hierdoor is de open dag ook geschikt voor mindervalide bezoekers.

Parkeren

Tijdens de open dag is er voldoende  gratis parkeergelegenheid. Bent u mindervalide? Geef dit dan aan bij een van onze parkeerwachten, zodat zij een plaatsje dicht bij de ingang kunnen regelen. Kom je liever op de fiets? Ook hiervoor bieden wij voldoende stallingsruimte.

Huisdieren

In verband met hygiëne en ziekte insleep is het helaas niet toegestaan om honden en overige huisdieren mee te nemen naar de open dag.

 

Roken

Voor de brandveiligheid en het welzijn van onze dieren is roken is uitsluitend toegestaan in de daarvoor bestemde rookzones. Deze zones worden met bordjes aangegeven en kun je ook terugvinden op de plattegrond die tijdens de open dag wordt uitgedeeld.

Alvast een voorproefje

Bezoek je dit jaar voor de eerste keer onze open dag? Bekijk dan alvast ons filmpje om een indruk te krijgen van dit gezellige evenement.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de open dag? Like dan onze Facebook pagina.
Ook op Instagram zijn wij actief.