Onze boeren yoghurts

Ga fris de zomer in met onze boeren yoghurts!

Voor iedereen wat wils. Vanilleyoghurt voor de zoetekauw, halfvolle yoghurt voor de lekkerste ontbijtbowls en een verse volle yoghurt voor de liefhebbers van écht.

Er is een hoop over onze yoghurts te vertellen. Zo houden wij onze yoghurts zo puur mogelijk en voegen geen onnodige ingrediënten toe. Door onze traditionele bereidingswijze en zo dicht mogelijk bij het product te blijven. maken wij de yoghurt zoals geen ander!

Er gaan dus een aantal stappen aan vooraf om een loeilekkere yoghurt te maken. Wil jij weten hoe wij onze yoghurt maken? Scrol dan snel naar beneden!

 

 

Onze (half)volle yoghurt

De verse melk komt van onze zwartbonte dames vanuit de stal de zuivelmakerij binnen. De eerste stap die wij voor elk zuivelproduct uitvoeren is het pasteuriseren van de melk. Hierdoor worden schadelijke bacteriën in de melk gedood.

De tweede stap is het fermenteren van de yoghurt.

Dit doen wij nog steeds met dezelfde melkzuurbacteriën die Ernst en Jacomine gebruikte toen zij in 1990 zijn begonnen met verzuivelen.

Geduld is een schone zaak

Nu is het een kwestie van de bacteriën korte tijd roeren. Vervolgens laten we de yoghurt in alle rust fermenteren en roeren we niet meer totdat de fermentatie klaar is!

Van plat pak naar loeilekkere zuivel

Bij de volgende stap gaat de yoghurt het pak in.

De yoghurt heeft nog steeds dezelfde fermentatie temperatuur zodat hij mooi dik wordt in het pak. In onderstaande video legt Willem uit hoe onze afvalmachine werkt!

 

Glanzend het pak in

Eenmaal in de verpakking wordt de yoghurt teruggekoeld. Op deze manier van warm afvullen en laten afkoelen, krijg je een dikke glanzende yoghurt!

In de koeling staan de pakken iets van elkaar af zodat het terugkoelen gelijkmatig gaat.

Wanneer de pakken zijn afgekoeld gaan ze op de pallet en is de zuivel klaar om vervoerd te worden!

Onze vanilleyoghurt

Onze vanilleyoghurt wordt op dezelfde manier gemaakt. Nadat de yoghurt gefermenteerd is voegen wij de vanille en vanillestokjes toe voordat hij het pak in gaat. Bekijk onderstaande video waar Willem verteld wat er nog meer in onze vanilleyoghurt zit!