De nieuwe generatie verpakking

Met trots laten wij het nieuwe jasje van onze Den Eelder producten zien. De nieuwe generatie verpakking, die eigentijds en duurzaam is. Passend bij alle ontwikkelingen op Den Eelder. Aan het product zelf veranderen we niks; net zo lekker als altijd en met dezelfde kwaliteit. Tijdens onze open dag is de nieuwe verpakking geïntroduceerd. De kostbare voorraad wordt eerst opgemaakt, daarna zal de nieuwe verpakking geleidelijk aan de supermarkt instromen.

Duurzaam jasje

De mogelijkheid om over te stappen naar een duurzamere verpakking gaf ons een duwtje in de rug. De nieuwe verpakking is gemaakt van ongebleekt karton, hierdoor heeft de verpakking een natuurlijke bruine kleur. Even wennen, maar een belangrijke verandering. Want dit scheelt CO2 uitstoot, de verpakking is klimaatneutraal.

Deze verpakking kan 100% gerecycled worden wanneer het bij het drankkartons wordt weggegooid. Zo kan jij ook je steentje bij dragen aan een beter milieu. Voorkom ook voedselverspilling, het product is vaak na datum nog goed: kijk, proef en ruik.

De generatie verpakkingen

Jacomine & Ernst hebben in 1990 de eerste verpakking van Den Eelder op de markt gebracht (lees hier meer over de geschiedenis). Sindsdien hebben ze veel geleerd over de verpakking. Ze kwamen er bijvoorbeeld achter dat het erg handig is om de bovenkant van de verpakking een productspecifieke kleurcode te geven. Een belangrijke verandering is ook de dop op het pak. Deze gaat makkelijk open en voorkomt knoeiwerk, wel zo makkelijk.

Er zijn een hoop veranderingen en ontwikkelingen op Den Eelder. Onze verpakking kon niet meer achterblijven, tijd voor iets nieuws! De nieuwe verpakking is eigentijds, duurzaam en vertelt het verhaal van Den Eelder vandaag de dag. De herkenbare illustratie van de koe in het weiland is opnieuw geïllustreerd. Maar ook het logo is veranderd van uiterlijk en plek op de verpakking. Ontdek zelf wat er nog meer op onze nieuwe verpakking staat.

Bijzondere illustratiestijl

We zijn ervan bewust dat koeien ons al generaties lang ongelooflijk veel geven. Ze geven ons de basis voor elk zuivelproduct dat we maken: dagverse melk. Daarom staat de koe centraal op onze verpakking. We hebben voor een unieke illustratiestijl gekozen om de koe weer te geven. Je kunt het vergelijken met  houtgravure van vroeger. Met grove lijnen worden figuren in het hout gezet om vervolgens ergens op te drukken. Vaak werd er gebruik gemaakt van maar 1 kleur, zwart. Daarom is onze koe ook volledig in zwart en wit en zijn de uiers niet roze bijvoorbeeld.

Een oude ambacht dat met veel aandacht en tijd wordt uitgevoerd. We hebben voor deze stijl gekozen omdat het aansluit bij onze werkwijze: ambachtelijke zuivelproducten maken van hoogwaardige kwaliteit. Zo wordt bijvoorbeeld onze karnemelk nog echt gekarnd, lees hier meer.

Niet alleen de koe, maar alle tekeningen op onze verpakking zijn zo getekend. Zoals het landschap, maar ook de portretten van de familie.