Kijk, ruik, proef en vouw!

Kijk, ruik, proef en vouw!

Deze week start de campagne ‘Kijk, ruik, proef en vouw’! Elk huishouden in Nederland gooit jaarlijks onnodig ongeveer 14 liter zuivel weg. Dat maakt zuivel één van de meest verspilde producten in Nederland, dit hoeft natuurlijk niet!

Wij hebben een THT-datum op de verpakking staan, wat staat voor ‘tenminste houdbaar tot’. Tot en met deze datum kunnen wij optimale kwaliteit garanderen. Het product kan ook na deze datum nog goed zijn. Om voedselverspilling te voorkomen is het belangrijk dat je altijd kijkt, proeft en ruikt.

Iedereen gooit elk jaar wel tientallen kilo’s voedsel weg. Versproducten zoals zuivel, brood, groente en fruit komt het meeste voor. Een reden hiervoor kan zijn dat de houdbaarheidsdatum verstreken is, we teveel kopen of het simpelweg vergeten. Maar in het geval van zuivelproducten zoals yoghurt en vla kan ook het pak veel slimmer geleegd worden. Ook jij kan voedselverspilling tegengaan door jouw pak zuivel juist uit te knijpen, zo haal jij ook alles uit je product!

In onze verpakking zitten speciale vouwlijnen, hierdoor is het super makkelijk om het laatste beetje zuivel uit het pak te halen en voedselverspilling tegen te gaan! Door deze vouwlijnen kan je het pak zo plat mogelijk maken, zit ook je prullenbak niet gelijk vol. Klik hier om te zien hoe Willem dit doet!