Karnemelk scones

Karnemelk scones

Verras je familie tijdens het kerstontbijt met dit heerlijke sconerecept! Een loeilekkere start van jouw kerst 🎄

Ingrediënten:

  • 125 gram Den Eelder roomboter
  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 mespunt zout
  • 150 milliliter Den Eelder karnemelk

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en snijd de boter in blokjes. Pak de kom en meng het bakmeel, bakpoeder, poedersuiker en zout samen. Voeg de blokjes boter toe en kneed het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan.
  2. Schenk de karnemelk erbij en meng totdat het deeg een samenhangend geheel is. Als het deeg te droog blijft, kun je nog een extra eetlepel karnemelk toevoegen.
  3. Strooi bloem op het aanrecht en rol het deeg met de deegroller uit totdat het ongeveer 1 cm dik is. Haal cirkels uit het deeg; hiervoor kun je een glas of vormpje gebruiken. Herhaal dit totdat het deeg helemaal op is.
  4. Leg de scones op de bakplaat. Doop een kwast in de karnemelk en strijk dit eroverheen. Bak de scones vervolgens 12 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Smeer de lekkerste jammetjes, compote of stroop op de scones.

Eet smakelijk!