Karnemelk panna cotta recept

Panna cotta en de lente gaan vrijwel hand in hand. Een panna cotta kennen we uit Italië, waarin het eigenlijk letterlijk gekookte room betekent. Nu weten wij hier een hele lekkere variant op, namelijk met onze karnemelk. Gegarandeerd genieten!

Karnemelk panna cotta recept

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 ml slagroom
  • 150 ml karnemelk
  • 1 vanille stokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Bereiding:

Snij het vanillestokje open en doe deze samen met de slagroom in een pannetje.
Breng het geheel aan de kook. Wel ondertussen de 2 blaadjes gelatine in koud water.
Haal de pan van het vuur zodra de slagroom begint te borrelen, verwijder het vanillestokje.
Voeg de uitgeknepen gelatine, karnemelk en suiker toe en roer goed door.
Schenk het roommengsel in 4 kleine glaasjes.
Maak het geheel af met wat vruchten(jam). Wij maakten gebruik van passievruchten.
Laat de panna cotta minimaal 2 uur opstijven in de ijskast.

Uiteraard kan je de karnemelk ook vervangen voor geitenkarnemelk.

Eet smakelijk!