Hoe yoghurts anders gemaakt worden!

Hoe yoghurts anders gemaakt worden!


Onze koe en geitenyoghurt worden beiden op een andere manier gemaakt. Lees snel verder en ontdek de verschillen! 

Als je onze boeren volle yoghurt kent, dan weet je dat deze lekker romig en mooi glad is. Ons geheim is dat wij de yoghurt laten afkoelen in het pak! Wij houden onze yoghurt zo puur mogelijk, dat houdt in dat wij zo min mogelijk toevoegingen doen om een heerlijke yoghurt te maken. Het maken van yoghurt begint natuurlijk bij loeilekkere volle melk. Wanneer de volle melk wordt aangezuurd in de tank begint het fermentatieproces, als het proces klaar is wordt de yoghurt geroerd. Daarom is onze boeren volle yoghurt een roeryoghurt. Een yoghurt die je niet roert noem je een standyoghurt. Nog steeds net zo lekker, net als onze geitenyoghurt.

Bij onze geitenyoghurt vindt het fermentatieproces plaats in het pak. Dat betekent wanneer de geitenmelk wordt afgevuld er volle geitenmelk en yoghurtculturen in het pak gaan. Na het afvullen gaat de geitenyoghurt de broedcel (een warme ruimte) in zodat de culturen hun werk kunnen doen. De yoghurt wordt daarna afgekoeld en is klaar om uitgeleverd te worden. Een standyoghurt is niet zo glad als een roeryoghurt en heeft meer structuur. Het roeren doe je dan ook