Hoe wordt yoghurt gemaakt

Zuivel sinds 1990

Familiebedrijf

Boeren vakmanschap

Na het lezen van dit stukje tekst kan je antwoord geven op de vraag: ‘hoe wordt yoghurt gemaakt?’ De lekkerste boerenyoghurt van Nederland is van den Eelder. Een echt familiebedrijf dat sinds 1990 al gespecialiseerd is in het maken van diverse zuivelproducten. Ons doel is altijd om een mooi product te maken dat boven het maaiveld uitsteekt. En met succes. Zo is onze boter, yoghurt en karnemelk al meerdere malen bekroond tot de lekkerste van Nederland. Ook zo benieuwd geworden hoe onze yoghurt smaakt?

Hoe wordt yoghurt gemaakt?

Al onze zuivelproducten worden met liefde en zorg door ons zuivelteam behandeld. Zo ook onze volle yoghurt, maar hoe wordt yoghurt nu gemaakt:

  • Allereerst wordt de verse melk gepasteuriseerd om ervoor te zorgen dat deze langer houdbaar is en schadelijke bacteriën te doden;
  • Om van de melk yoghurt te maken, wordt er een melkzuurbacterie toegevoegd;
  • De bacteriën worden kort door de melk geroerd waarna het fermentatieproces begint;
  • De yoghurt gaat op fermentatietemperatuur de verpakking in zodat hij mooi dik wordt;
  • Nu dient de yoghurt terug te koelen naar de juiste temperatuur. Om dit te bewerkstellen houden we ruimte tussen de verpakking;
  • Nu is de yoghurt klaar om op de pallets gezet te worden en vervoerd te worden naar diverse supermarkten. Eet smakelijk!

In ons assortiment vind je volle yoghurt, halfvolle yoghurt en vanilleyoghurt. Zo kan je lekker variëren met smaken en is geen één dag saai. Nu je vraag ‘hoe wordt yoghurt gemaakt?’ beantwoord is, is het tijd om al onze zuivelproducten te proeven. Deze vind je namelijk gewoon in de koeling van jouw supermarkt. Heb je vragen over een product? Dan kan je ons bereiken via het telefoonnummer 073-5991283.

Andere interessante pagina’s:

Yoghurt recepten | Hoe wordt karnemelk gemaakt | Hoe wordt melk gemaakt