Gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes

Gemberkoekjes worden in andere landen ook wel ‘gingerbread cookies’ genoemd. Naast dat er mannetjes van worden gemaakt, worden ook hele huisjes gebouwd van deze koeken. Wij hebben deze lekkernij gemaakt met onze overheerlijke gekarnde roomboter. Wist jij dat onze roomboter goud heeft gewonnen tijdens de cum laude awards? Lees er hier alles over!

Benodigdheden

Benodigdheden glazuur (optioneel)

  • 300 g poedersuiker
  • 1/2 el water
  • Kleurstof

Benodigdheden cement (optioneel)

  • 300 g kristalsuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 190 graden.
  2. Klop de boter en basterdsuiker luchtig.
  3. Voeg kaneel, gemberpoeder en zout toe en klop dit mee.
  4. Voeg bloem en bakpoeder met kleine beetjes toe aan het deeg en kneed het tot één geheel.
  5. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit. Je kan vormpjes gebruiken om er mannetjes en kerstbomen van te maken of je vormt je eigen creatie!
  7. Zet de koekjes in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  8. Haal de koekjes uit de over en laat ze 1 uur rusten.
  9. Als je een huis wil maken kan je karamel gebruiken als cement. Smelt de kristalsuiker in een pan op laag vuur. Als de karamel helemaal vloeibaar is kan je de randen van de koek in de karamel dopen en aan elkaar ‘plakken’. Dit moet wel snel gebeuren want de karamel hardt snel uit!
  10. Je kan de koekjes versieren met zelfgemaakt glazuur. Dit maak je door poedersuiker te mengen met water totdat het een vloeibare brei wordt. Wil je meer kleur op je koekje? Voeg kleurstof toe aan het glazuur!

 

Willem heeft zijn best gedaan om een stal te maken!  Zie hieronder het resultaat.

gingerbread stal