
De lekkerste gehaktballen met yoghurtsaus recept
Na de burger is de gehaktbal overal terug van weggeweest. Rotterdam staat zelfs bekend om de ballentent, waar je de lekkerste gehaktballen kan eten. De allerlekkerste gehaktballen draai je natuurlijk zelf! Een yoghurtsausje maakt dit geheel tot een prachtige combinatie.
Gehaktballen met yoghurtsaus recept
Ingrediƫnten voor yoghurtsaus:
- 200 ml volle yoghurt van den Eelder
- 1 teentje knoflook
- Kwart komkommer
- Witte peper
- Snufje zout
Ingrediƫnten voor gehaktballen:
- Roomboter van den Eelder
- 500 gram gehakt
- 2 eetlepels Eat Natural Super Granola boekweit, zaden en honing
- 1 ei
- Snufje zout
Bereiding gehaktballen:
Maak de granola fijn in een keukenmachine zodat je soort van paneermeel krijgt.
Meng het gehakt met het ei en fijngemalen granola.
Breng op smaak met zout en eventueel andere (gehakt)kruiden.
Rol kleine gehaktballetjes en braad deze gaar in de boter.
Bereiding yoghurtsaus:
Rasp de komkommer fijn en pers het teentje knoflook uit, meng dit door de yoghurt.
Breng de yoghurt op smaak met peper en zout.
Dip de gehaktballen in de yoghurtsaus en smullen maar!