Chocoladetaart recept

Een chocoladetaart kennen we ondertussen wel. Maar ken je ook een chocoladetaart recept op basis van den Eelder roomboter en Eat Natural granola? Het samenspel van onze dagverse zuivel en granola beperkt zich niet alleen tot yoghurt met granola, maar er zijn oneindig veel variaties te bedenken. Zo ook deze overheerlijke chocoladetaart. Een gegarandeerd succes.

Chocoladetaart recept voor 10 personen

Ingrediënten:

  • 225 gram roomboter van den Eelder
  • 150 gram Eat Natural Granooolala Cacao & Almonds
  • 100 gram amandelmeel
  • 200 gram chocolade extra puur
  • 200 gram rietsuiker
  • 6 eieren

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de chocolade in stukjes samen met de boter au bain-marie.
Roer totdat het helemaal gesmolten is en voeg dan al roerend de helft van de suiker toe.
Laat de schaal op het aanrecht rustig afkoelen.
Neem een bakvorm met een doorsnee van ongeveer 25 centimeter.
Vet de vorm in met roomboter en bestrooi licht met wat meel.
Scheid vervolgens de eieren.
Klop het eiwit in een schaal op met een snufje zout.
Als het eiwit stijf is geklopt voeg je langzaam de andere helft van de suiker toe. Klop het eiwit net zolang totdat je de schaal op zijn kop kunt houden zonder dat het eruit loopt.
Klop nu ook de eidooiers goed los en romig. Voeg de eidooiers toe aan het eiwit en schep het langzaam door elkaar (niet roeren of mixen, want dan gaat de lucht eruit).
Doe vervolgens hetzelfde met het amandelmeel, granola en het chocolademengsel. Schep alles voorzichtig door elkaar. Schenk het mengsel in de bakvorm en bak de taart in 50-55 minuten in de oven. Hou de chocoladetaart tijdens het bakken goed in de gaten. Je kan er met een satéprikker in prikken, blijft er niets op achter, dan is hij gaar.

Een heerlijke chocoladetaart, met een unieke twist. Perfect voor de wat koudere maanden, of heerlijk als nagerecht.
Allergisch voor koemelk, of op zoek naar een andere smaak? Vervang onze roomboter dan eens voor de geitenroomboter.
Helemaal een twist? Neem dan Eat Natural granooolala Coffee & Walnuts.