Cappuccino maken zonder melkopschuimer!

Cappuccino maken zonder melkopschuimer!

We kennen het allemaal wel. Zin in een overheerlijke cappuccino, alleen heb je geen melkopschuimer. Geen probleem! Lees snel verder hoe jij een overheerlijke cappuccino kan maken van onze boeren volle melk zonder melkopschuimer! ☕️

Stappenplan

  1. Zet een kleine pan op laag vuur en schenk een dunne laag melk in de pan.
  2. Warm de melk op maar laat het niet koken.
  3. Haal de pan van het vuur en klop de melk op.
  4. Zet ondertussen een kopje koffie/espresso.
  5. Als de melk helemaal is opgesteven schenk deze bij de koffie/espresso.
  6. Genieten maar!

melk in pan

 

Waarom volle melk?
Volle melk is de lekkerste melk om te gebruiken bij het maken van een cappuccino, dit komt door het vet- en eiwitgehalte. Eiwitten zorgen ervoor dat de melk opstijft en stevig blijft, vetten zorgen voor het romige mondgevoel. Omdat wij onze volle melk niet standaardiseren zal het romige mondgevoel zeker niet ontbreken.
In onze halfvolle melk zitten net zoveel eiwitten alleen minder vet, met het gevolg dat het schuim stevig is maar minder romig.

Tip
Meer genieten van de melk? Zorg ervoor dat er naar verhouding meer melkschuim in je kopje zit dan koffie! Dan maak je in plaats van een cappuccino een latte macchiato 🤩