Boerenzuivel op z'n best

Op ons familiebedrijf Den Eelder maken wij echte boerenzuivel op z’n best! Dat doen we met de melk van eigen koeien, die pal naast de zuivelmakerij staan. Wil je weten welke weg onze melk aflegt? Willem legt het je in de video hieronder maar al te graag uit.

Yoghurt op z'n verst

De melk komt zo vanuit de stal, supervers onze zuivel binnen. We proberen de melk met zo min mogelijk behandelingen (zo puur mogelijk) te verwerken tot allerlei verschillende oer-Hollandse zuivelproducten, zo ook boeren yoghurt. Dit gebeurt door ons ervaren zuivelteam met de grootste zorg en een hele hoop liefde. Want wat we maken moet superlekker zijn.  Benieuwd hoe yoghurt maken in zijn werk gaat?

  1. De melk, vers van de zwartbonte dames naast de zuivelmakerij, wordt gepasteuriseerd om hem langer houdbaar te maken en schadelijke bacteriën te doden.
  1. Om yoghurt te maken voegen we er nog steeds dezelfde melkzuurbacterie aan toe als vroeger.

3. Nu is het een kwestie van de bacteriën korte tijd roeren. Vervolgens laten we de yoghurt in alle rust fermenteren en roeren we niet meer totdat de fermentatie klaar is!

4. De yoghurt gaat op fermentatietemperatuur de verpakking in. Dit is een unieke werkwijze en zorgt voor een mooie dikke en glanzende yoghurt.

5. In de verpakking wordt de yoghurt teruggekoeld. Om ervoor te zorgen dat dit gelijkmatig gebeurd houden we opzettelijk wat ruimte tussen de verpakkingen.

6. Is de yoghurt afgekoeld, dan gaan de pakken tegen elkaar op de pallet om zo snel mogelijk te worden vervoerd naar Nederlandse winkels.

7. Zo belandt de yoghurt supervers bij jou in de koelkast, genieten maar!

Boerenzuivel is goud waard

Onze boeren volle yoghurt is zelfs goud waard! Uitgereikt tijdens de Cum Laude Awards op 12 maart 2020, een landelijke verkiezing voor de allerbeste boerderijzuivelproducten. Het wordt georganiseerd door de Bond van Boerderijzuivelbereiders. De producten die meedoen aan deze verkiezing  zijn gemaakt met de melk van eigen koeien op eigen boerderij.  Ze worden door keurmeesters beoordeeld op verschillende aspecten zoals: uiterlijk, consistentie, geur en smaak.