Boerderij-ei-tour

Boerderij-ei-tour

Zaterdag 3 april vond de Boerder-ei-tour plaats! Samen met boerderij van Zeelst en boerderij Zonneveld zijn we het paasweekend goed van start gegaan. Samen met je familie kon je een tour van 25 km afleggen langs de drie boerderijen, natuurlijk zijn de coronamaatregelen nauw gevolgd.

De eerste stop was bij boerderij van Zeelst (MijnKaaskoe), hier werd iedereen ontvangen met een kopje koffie of thee en werden er paashapjes uitgedeeld. De tweede stop was bij ons op Den Eelder, mensen kregen hier boeren yoghurt met muesli en een kuipje roomboter. Onze route ging recht door de koeienstal! De laatste stop was op boerderij Zonneveld, waar iedereen een doosje kakelverse eieren kreeg.

In plaats van eieren zoeken mochten de bezoekers naar de paashaasschool. Hier kregen ze de opdracht eieren te spotten vanuit de auto, rekensommen op te lossen en vragen over de paashaas te beantwoorden. Wist jij bijvoorbeeld dat de Paashaas oorspronkelijk uit Duitsland komt? Nadat je het eindexamen had behaald kreeg iedereen een eindexamen cadeau. Bovendien waren er letters verstopt op alle drie de erven, deze letters vormden een slagzin die je samen kon stellen.

Het weer zat mee het het was een dag vol plezier. Ernst en Gerben fietsten rond op de boerderij om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste route nam en om vragen te beantwoorden. Onze paashaas was niemand minder dan onze eigen Willem! Wij hebben samen met de vrijwilligers een topdag gehad.