Bloemenboter

Bloemenboter

Een van de mooiste dingen aan het lenteseizoen zijn toch wel de bloemen in bloei! Wist je dat je sommige bloemen kan eten?

Geitenboter is in tegenstelling tot roomboter wit. In gras zit caroteen, dit zorgt voor de gelige kleur. Koeien breken caroteen niet af waardoor de boter dus geel is. Geiten daarentegen zetten caroteen om in vitamine A, dit betekent dat er geen ‘kleurstof’ in de geitenmelk zit waardoor de boter gewoon wit is. Dit is goed nieuws want daardoor komen de bloemen een stuk mooier uit!

Benodigdheden

  • Geitenboter op kamertemperatuur
  • Handje gedroogde (eetbare) bloemen
  • Schaaltje
  • Lepel

Bereiding

  1. Haal de geitenboter uit de verpakking en leg deze in het schaaltje, maar bewaar het papiertje!
  2. Strooi de bloemen in het schaaltje bij de geitenboter.
  3. Gebruik de lepel om de bloemen te mengen met de geitenboter.
  4. Wanneer het goed gemengd is kan je de geitenboter op het papiertje leggen. Het makkelijkste is als je een ‘staaf’ maakt van de geitenboter.
  5. Rol de bloemenboter in het papiertje en draai de uiteinden van het papiertje. Het zou er uit moeten zien als een snoepje.
  6. Laat de bloemenboter hard worden in de koelkast en dan smullen maar!

Onze tip: erg lekker op krentenbrood!