Bechamelsaus voor lasagne recept

Er gaat tijdens de herfst niets boven een zelfgemaakte lasagne. De lasagne is natuurlijk extra lekker met een zelfgemaakte bechamelsaus van volle melk en roomboter.
We geven je een richtlijn om de lasagne te maken, maar waarschijnlijk heb je zelf de meest creatieve ideeën om de lasagne te vullen. Een bechamelsaus daarentegen, daar hebben we een prachtig recept voor. Het kost je iets meer tijd dan een normale kaaslaag, maar de smaak is des te beter. Probeer en ervaar het zelf. En uiteraard geldt ook hier dat je de koemelkproducten kan vervangen met geitenmelkproducten. Zo kan het gerecht worden gemaakt met geitenmelk en geitenboter.

Bechamelsaus recept

Ingrediënten:

  • 300 ml volle melk
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 400 gram gehakt
  • 500 ml gezeefde tomatensaus
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 200 gram champignons
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 250 gram lasagnebladen
  • 250 gram geraspte kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • peper
  • zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui fijn en hak (of pers) de knoflook in kleine stukjes.
Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in blokjes.
Fruit de ui en de knoflook aan, voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
Voeg de overige groentes toe en bak deze mee.
Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Maak een roux voor de bechamelsaus.
Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is.
Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is.
Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt.
Snij de mozzarella in plakken.
Begin nu met het vullen van de ovenschaal: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas.
Bak de lasagne in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Een gegarandeerd succes. Om je vingers bij af te likken!