Bananenbrood met yoghurt recept

Bananenbrood is hot. De laatste tijd heeft bijna iedereen wel een bananenbrood uit de oven getoverd. Het is zelfs zo hot dat er een internationale bananenbrooddag in het leven is geroepen. Maar wist je dat je het lekkerste bananenbrood met den Eelder volle yoghurt maakt? We geven je daarom dit heerlijke recept.

Bananenbrood met yoghurt recept

Ingrediënten:

  • den Eelder roomboter (om de cakevorm mee in te vetten)
  • den Eelder volle yoghurt
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel (of indien gewenst; spelt-, amandel-, boekweitmeel, etc.(vergeet dan geen gist toe te voegen))
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 75 gram pecannoten (of meer)
  • Honing

Keukenbenodigdheden:

  • oven
  • cakevorm
  • kommen

Bananenbrood met yoghurt bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet ondertussen de cakevorm in.
Prak (of stamp) de 3 bananen in een grote kom. Voeg aan dit prakje, 3 eieren, 1 eetlepel honing en ongeveer 3 eetlepels yoghurt toe.
Roer het geheel goed door elkaar. Voeg tijdens het roeren rustig het meel toe.
Als het meel goed is opgenomen (het ‘beslag’ is glad), kunnen de pecannoten worden toegevoegd.

Giet het geheel in de cakevorm en zet in het midden van de oven. Bak het bananenbrood in ongeveer 40 minuten mooi bruin.
Hou het goed in de gaten, want het is jammer als het bananenbrood te droog wordt.
Indien je zeker wilt zijn van een goed gaar bananenbrood, stop dan een satéprikker in het brood. Als deze er schoon uitkomt, is het bananenbrood goed gaar.

Uiteraard kan je ter variatie ook onze geitenproducten gebruiken.

Eet smakelijk!

PS, ook heerlijk met wat pindakaas tijdens het ontbijt of lunch. Of heerlijk tussendoor met een kop thee of koffie.

Bananenbrood-met-yoghurt