Appeltaart recept

Een goede appeltaart, wie houdt er niet van!? Waarschijnlijk ken je onze appeltaart variant nog niet. Namelijk van onze roomboter en met Eat Natural Granola speculaas spices. Een super leuk recept voor de wintermaanden. Helemaal een succes tijdens Sinterklaas!

Appeltaart recept voor 12 personen

Ingrediënten:

  • 225 gram roomboter van den Eelder
  • 200 gram Eat Natural Granooolala Speculaas Spices
  • 200 gram basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1 kilo zoetzure appels
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • Snufje zout

Bereiding:
Klop de eieren los verdeel in twee delen. Één deel is voor het deeg, het andere deel is voor het bestrijken.
Meng de roomboter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, een deel ei en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 3 delen.
Schil nu de appels en snij deze in plakjes.
Vermeng in een kopje de kristalsuiker met kaneel.
Vet de springvorm in en bestuif met bloem.
Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken.
Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen.
Doe de helft van de appels in de vorm en strooi hier 1/3 van het kaneel-suiker mengsel overheen en de granola. De overige appelschijfjes kun je nu ook in de vorm doen, strooi de rest van het kaneel-suiker mengsel erover.
Rol het laatste deel deeg uit tot een dunne lap en snij stroken van ongeveer 1 cm breed.

Leg de stroken kruislings op de appeltaart.
Gebruik het halve ei om de stroken in te smeren.
Zet de taart iets onder het midden van de oven.
Bak in 60 minuten op 170 graden gaar en goudbruin.

Een heerlijke appeltaart, met een unieke twist. Perfect voor de wat koudere maanden, of bijvoorbeeld tijdens Sinterklaas.
Allergisch voor koemelk, of op zoek naar een andere smaak? Vervang onze roomboter dan eens voor de geitenroomboter.