Tzatziki met volle yoghurt
Benodigdheden naanbrood
- 200 g bloem
- 150 g volle yoghurt (bijv. Den Eelder)
- 16 g bakpoeder
Benodigdheden tzatziki
- Handje verse munt
- 2 theelepels komijnzaad
- Snufje zout
- ¼ komkommer
- Volle yoghurt (Den Eelder, hoeveelheid naar eigen voorkeur)
Bereidingswijze
Naanbrood
Meng de bloem, yoghurt en bakpoeder in een kom met een mixer (liefst met deeghaak) of met de hand. Kneed tot er een soepele deegbal ontstaat. Dek de kom af en laat het deeg 30 minuten rusten en rijzen.
Tzatziki
Hak de munt fijn. Rasp de komkommer met de grove kant van een rasp. Leg een zeef boven een kom en doe de geraspte komkommer erin. Voeg een snufje zout toe en laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat het vocht eruit trekt.
Na 10 minuten knijp je het resterende vocht goed uit de komkommer. Doe de komkommer in een kom, voeg de munt, komijnzaad, zout en yoghurt toe en meng alles goed door elkaar. Proef tussendoor zodat je de smaken goed kunt afstemmen.
Bakken
Verdeel het deeg na het rijzen in ongeveer vijf gelijke stukken. Rol de stukjes dun uit in de gewenste vorm. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodjes één voor één aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Serveren
Leg de naanbroodjes op een plank en serveer de tzatziki in een schaaltje. Serveer direct en smullen maar!