Vanillevla griesmeelcake
Op zoek naar een loeilekker cake recept? Deze appelcake met vanillevla en griesmeel is snel te maken en vol van smaak.. Ideaal voor een traktatie bij de koffie of als dessert!
Ingrediënten
- 1 pak Den Eelder vanillevla
- 2 appels
- 2 eieren
- 250 g griesmeel
- 100 g kristalsuiker
- 125 ml zonnebloemolie
- 2 tl bakpoeder
- Amandelschaafsel (naar smaak)
- Poedersuiker (naar smaak)
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 1:
Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis, en snijd de partjes vervolgens nogmaals doormidden.
Stap 2:
Klop in een kom de eieren samen met de suiker en olie gedurende 5 minuten luchtig met een mixer. Voeg vervolgens het bakpoeder, de vanillevla en het griesmeel toe. Roer alles goed door totdat je een glad beslag hebt.
Stap 3:
Vet een brownievorm in en bestrooi deze licht met wat griesmeel. Giet het beslag in de vorm en verdeel de appelschijfjes erover. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel.
Stap 4:
Bak de cake ongeveer 1 uur in het midden van de oven, totdat hij goudbruin en gaar is.
Stap 5:
Haal de cake uit de oven en laat hem ongeveer 1 uur afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.