Panna Cotta met geitenzuivel

Panna Cotta met geitenzuivel

Zoek je een idee voor het lekkerste kerstdessert? Probeer dan panna cotta met onze geitenmelk en -yoghurt!

Ingrediƫnten:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 milliliter Den Eelder geitenmelk
  • 250 milliliter Den Eelder geitenyoghurt
  • 1 vanillepeul
  • 50 gram honing
  • Cranberrycompote (of een andere topping)

Bereidingswijze:

  1. Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
  2. Schraap het merg uit de vanillepeul. Roer dit samen met de geitenmelk en honing in een steelpan op middelhoge temperatuur totdat het volledig is opgelost. Zodra het begint te koken, haal je de pan van het vuur.
  3. Haal de gelatine uit het water en knijp deze uit. Voeg het toe aan de steelpan en meng totdat het is opgelost. Laat het mengsel afkoelen en meng de geitenyoghurt erdoorheen.
  4. Verdeel het mengsel over verschillende schaaltjes en laat het een nacht in de koelkast staan.
  5. De volgende dag kun je de randen van de panna cotta voorzichtig losmaken en het schaaltje omkeren.

 

Eet smakelijk!