Coleslaw recept

De zomermaanden zorgen voor heerlijke avonden en bijkomende barbecues. Maar naast een lekker stukje vis of vlees, wil je natuurlijk ook wat groente of een lekkere salade. We hebben een heerlijk coleslaw (of koolsla) recept voor je met onze karnemelk! Een gegarandeerd succes als bijgerecht bij onder andere de barbecue.

Coleslaw recept

Ingrediënten:

  • 150 ml karnemelk
  • 500 gram witte (of spits) kool
  • 100 gram winterwortel
  • 1 rode ui
  • 150 gram mayonaise
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • zout

Coleslaw bereiding:

Snijd de kool, wortel en ui in hele dunne reepjes.
Meng voor de dressing de karnemelk, mayonaise, witte wijnazijn en honing. Roer dit goed door en breng op smaak met zout.
Roer de dressing door de groentemix en laat dit goed trekken (minimaal één uur in de koelkast).
Je kan eventueel nog rozijntjes toevoegen. Uiteraard is de karnemelk ook te vervangen door geitenkarnemelk.

Eet smakelijk!